Tein vähän erilaisemman makaronilaatikon.
Mä tein ohjeen taas kaksinkertaisena.
6 annosta
- 4 dl makaronia täysjyvä
- vettä
- lihaliemikuutio
- 2 porkkanaa
- 1 tl öljyä
- 200 g vähärasvaista jauhelihaa
- 1 pss pakastettuja sipulikuutioita (tai tuoretta)
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl aromisuolaa
- 1 kpl lihaliemikuutio
- 1 rkl oreganoa kuivattua
- ½ pss ranskalaista sipulikeittoa
- 4 dl keitinlientä
- ½ pkt (100 g) kevyttä maustamatonta sulatejuustoa ( 9%)
- Keitä makaronit lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Valuta makaronit, mutta muista ottaa liemi talteen.
- Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha. Lisää porkkanaraaste, sipuli, pippuri, suolat ja oregano. Jatka kypsennystä n. 5 minuuttia.
- Sekoita jauhelihaseos ja sipulikeittojauhe makaronien joukkoon. Voitele uunivuoka kevyesti. Kaada makaroniseos uunivuokaan.
- Kuumenna keitinliemi höyryävän kuumaksi. Lisää lihaliemikuutio ja sulatejuusto nokareina joukkoon. Kaada seos makaroniseoksen päälle.
- Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Kommentit