Tein vähän erilaisemman makaronilaatikon.

Mä tein ohjeen taas kaksinkertaisena.

6 annosta

  • 4 dl makaronia täysjyvä
  • vettä
  • lihaliemikuutio
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl öljyä
  • 200 g vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 pss pakastettuja sipulikuutioita (tai tuoretta)
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl aromisuolaa
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • 1 rkl oreganoa kuivattua
  • ½ pss ranskalaista sipulikeittoa
  • 4 dl keitinlientä
  • ½ pkt (100 g) kevyttä maustamatonta sulatejuustoa ( 9%)
  1. Keitä makaronit lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Valuta makaronit, mutta muista ottaa liemi talteen.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha. Lisää porkkanaraaste, sipuli, pippuri, suolat ja oregano. Jatka kypsennystä n. 5 minuuttia.
  3. Sekoita jauhelihaseos ja sipulikeittojauhe makaronien joukkoon. Voitele uunivuoka kevyesti. Kaada makaroniseos uunivuokaan.
  4. Kuumenna keitinliemi höyryävän kuumaksi. Lisää lihaliemikuutio ja sulatejuusto nokareina joukkoon. Kaada seos makaroniseoksen päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.