Miehelleni tein tällaista salaattia evääksi töihin.

4 annosta

  • 2 dl tummaa pastaa
  • n. 1 ½ l vettä
  • suolaa
  • MARINADI:
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
  • 2 tl vahvaa sinappia
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 dl tillisilppua
  • LISÄKSI:
  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia (jääruukkusalaattia)
  • 150 g tonnikalaa vedessä tai kylmäsavulohta
  • 2 herkkukurkkua
  • 2 dl pakastemaissia
  • 2 dl pakasteherneitä
  1. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele pasta merinadiin. Anna maustua jääkaapissa kannellisessa astiassa n. 2 tunnin ajan. Sulata maissit ja herneet.
  3. Revi salaatti esim. laakealle vadille. Kuutioi herkkukurkut.
  4. Sekoita pastan joukkoon kurkut, maissi, herneet ja tonnikala varovasti nostellen. Levitä seos salaatinlehdille ja tarjoile.

Mulla oli vielä mukana vähän paprikakuutioita.