Miehelleni tein tällaista salaattia evääksi töihin.
4 annosta
- 2 dl tummaa pastaa
- n. 1 ½ l vettä
- suolaa
- MARINADI:
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
- 2 tl vahvaa sinappia
- 2 tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
- 1/4 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 dl tillisilppua
- LISÄKSI:
- 1 ruukku tammenlehväsalaattia (jääruukkusalaattia)
- 150 g tonnikalaa vedessä tai kylmäsavulohta
- 2 herkkukurkkua
- 2 dl pakastemaissia
- 2 dl pakasteherneitä
- Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele pasta merinadiin. Anna maustua jääkaapissa kannellisessa astiassa n. 2 tunnin ajan. Sulata maissit ja herneet.
- Revi salaatti esim. laakealle vadille. Kuutioi herkkukurkut.
- Sekoita pastan joukkoon kurkut, maissi, herneet ja tonnikala varovasti nostellen. Levitä seos salaatinlehdille ja tarjoile.
Mulla oli vielä mukana vähän paprikakuutioita.
Kommentit