Tein meille kevennetyn version lasagnesta.

Lasagnevuoka

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 4 porkkanaa
  • 1 prk Raguletto sipuli-tomaattipastakastiketta
  • 2 dl tomaattimurskaa (ma laitoin koko purkin koska muuten menisi hukkaan)
  • 2 dl vettä
  • 1 pss pakastepinaattia
  • mustapippuria
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl chilimaustetta
  • tabascoa
  • VALKOKASTIKE:
  • 1 l rasvatonta maitoa
  • Maizena vaaleaa suurustetta tarvittava määrä
  • 1 prk rasvatonta raejuustoa
  • 2 rkl vasikkafondia
  • valkopippurijauhetta
  • LISÄKSI:
  • 12 kpl tummaa lasagnelevyä
  • 1 dl juustoraastetta (15 %)
  1. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja raasta porkkanat ja kuorittu sellerin pala hienoksi raasteeksi.
  2. Ruskista jauheliha, sipulisilppu ja juuresraasteet pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada joukkoon pastakatike, tomaattimurska ja vesi. Lisää mausteet ja kohmeinen pinaatti. Kuumenna ja anna hautua n. 5 minuuttia.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Vatkaa sekaan suuruste. Keitä minuutti ja nosta sivuun. Sekoita joukkoon raejuusto ja mausteet.
  4. Voitele lasagnevuoka 1 tl:lla rypsiöljyä.
  5. Laita vuoan pohjalle pari kauhallista jauhelihakastiketta. Lado päälle kolme (3) lasagnelevyä. Laita hieman jauhelihakastiketta levyjen päälle ja päälle valkokastiketta vähän. Jatka näin vielä muutaman kerran. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain valkokastiketta ja juustoraaste.
  6. Paista 175 asteessa n. tunnin verran uunin keskitasolla.