Tein ensimmäiseksi meille jauhelihakastiketta. Oli taas totuttelemista aloittaa ruoan valmistus vähärasvaisesti. Onneksi on noita Pianonvartijoiden ohjeita, joita olen muuttanut meidän suudun paremmin sopiviksi.

Kastike on aika pliisun väristä. Olisi kiva jos kotonakin olisi kastikkeen ruskistajaa.

4 annosta

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl musta- tai valkopippurijauhetta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • n. 1 ½ l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota (vähäsuolainen ja -rasvainen)
  • 1 dl hillosipuleita säilyke
  • 1 dl herkkukurkkukuutioita
  • pieni purkki herkkusieniviipaleita
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 2 dl pakasteporkkanoita
  • 1 tl suolaa (vähänatriuminen)
  • 1 tl aromisuolaa
  1. Ruskista jauheliha pinnoitetussa pannussa ilman rasvaa. Lisää loppuvaiheessa sipulisilppu ja anna pehmetä pannussa.
  2. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja mausteet.
  3. Lisää vesi sekä loput aineet ja anna hautua kannen alla hiljaa kiehuen muutamia minuutteja. Tarkista maku!

Tässä minun valmis annokseni. Lisänä on keitettyjä perunoita ja pikkuporkkanoita maustettuna rakuunalla.