Tänään tein keittoa.

Keittoa tuli tehtyä koko kattilallinen. Ohje kaksin kertaisena. Minulla oli kaapissa chilimaustettua tomaattimurskaa, joten minä laitoin sen ja yhden tavallisen tomaattimurskan. Tuli ihanan tulinen. Ajatteli, että kesäkurpitsa sopisi tähän keittoon. Toisi ihanasti väriä.

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g palvikinkkua suikaleina (rasvaa max 5 %)
  • 1 tl öljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • 400 g tomaattimurskaa (chilimaustettu)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl täysjyvä rakettispagettia
  • persiljasilppua
  • mustapippurirouhetta
  1. Kuori ja suikaloi sipulit ja porkkanat. Huuhdo ja halkaise paprika poista kanta ja siemenet ja suikaloi paprika.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli- ja porkkanasuikaleet. Freesaa vihannekset.
  3. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, soijakastike ja paprika. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hetken aikaa, jotta sipulit ja porkkanat kypsyvät.
  4. Lisää kinkku ja spagetti. Mausta pippurilla. Keitä n. 6 minuuttia. Tarkista maku. Lisää persiljasilppu.