Pikaisesti tein meille viikolla tämän näköistä ruokaa.

Ohjeen tein tuplana.Seuraavaksi vähennän lihaliemen määrää ja laitan valkoisia papuja tomaattiliemessä 1 prk joukkoon. Nyt jouduin sitten kaatamaan tomaattiliemen pois, kun kaupassa ei ollut valkoisia papuja suolaliemessä.

Ruoan valmistumista nopeuttaekseni raastoin kaikki juurekset karkeaksi raasteeksi. Ja perunat suikaleiksi.

6 annosta

  • 5 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 300 g lanttua pieninä kuutioina
  • 1 porkkana ohuina suikaleina
  • 300g valkokaalia ohuina suikaleina
  • 3 perunaa pieninä kuutioina
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 50 g selleriä karkeana raasteena
  • 200 g palsternakaa ohuina suikaleina
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 200 g kinkkusuikaleita
  • 1 tlk säilöttyjä kidneypapuja valutettuna
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • aromisuolaa
  • KORISTELUUN:
  • tuoretta persiljasilppua
  • TARJOILUUN:
  • säilyke punajuuriviipaleita
  1. Laita lihaliemi ja laakerinlehti kattilaan (wokkipannuun) ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lanttu, porkkana, valkokaali, peruna, sipuli, selleri, valkosipuli, meirami ja timjami. Kuumenn uudelleen kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenneet.
  2. Lisää kinkku ja pavut ja jatka hauduttamista n. 5 minuutin ajan. Mausta pippurilla ja suolalla sekä persiljasilpulla.